Undervisning

Undervisningen svarer til folkeskolens 33 lektioner.
Vi underviser i alle folkeskolens fag, derudover har vi timer på skemaet hvor vi træner sociale kompetencer.

Skoleåret følger den lokale folkeskole med 200 undervisningsdage og folkeskolens feriekalender.

Eleverne er placerede i fire klasser. Klasserne fungerer som små selvstændige enheder med fast tilknyttede lærere og/eller pædagoger, og modtager undervisning i hver deres klasse, men arbejder sammen, hvis alder og/eller faglighed taler for dette.

Eleverne går i klasser med 4 - 8 elever. Der er altid 2 lærere eller pædagoger i klasserne. Undervisningen er i høj grad differentieret og planlagt ud fra den enkelte elevs behov, forudsætninger og niveau.

Vi tilsigter høj grad af forudsigelighed i dagligdagen og gør meget for at eleverne ved, hvilke aktiviteter dagen byder på og hvilke voksne, de skal være sammen med. 

Dagligdagen ser i grundform således ud.

Kl.   8.30 -   8.45: Ankomst og morgenmad.
Kl.   8.45 - 11.30: 3 lektioner à 45 min. med 15 min. frikvarter imellem.
Kl. 11.30 - 12.00: Frokost
Kl. 12.00 - 14.30: Undervisning i enten almindelige skolefag, aktivitetsfag eller social træning.
Kl. 14.30: Hjemtransport (fredag dog kl. 12.30).

Som en del af børnenes trivsel tilbyder skolen morgenmad og senere en frokost. I løbet af dagen tilbydes eleverne frugt / grønt og knækbrød. Som en del af hjemkundskabsundervisningen tilbereder klasserne om torsdagen på skift frokost til skolens elever.

Vores holdning er, at en sund og varieret kost er en vigtigt faktor i forhold til læring og social udvikling. Al bespisning er inkluderet i skolebetalingen.

 

Aktuelle Nyheder

2017 er godt i gang.

Mindehøjskolen er kommet godt ind i det nye år, og vi ser frem til foråret, så vi igen kan være en del ude. En del af vores elever var på skitur i uge 3 i Branäs i Sverige, og de øverige var på lejrtur i Blåvand.

Aktuelt har vi 36 elever på skolen

Kontakt os

56 50 63 38